Máte chuť na popcorn jako z kina?

Pokud vás již omrzel tzv. instantní popcorn (a my víme, že ano) , který si koupíte v každém supermarketu a hodíte ho na několik minut do mikrovlnky, máme pro vás tento recept. Udělejte si doma pravý popcorn jako v kině! Celá příprava zabere asi 15minut. A to za to stojí ne?

Na přípravu domácího popcornu budeme potřebovat:

100g zralé a zcela pukancové kukuřice

Trochu oleje

Kousek másla

Do hlubší pánve si nejprve dáme malý kousek másla (asi 1 lžičku) s troškou oleje (1 lžící) a rozehřejeme je. Přihodíme pukancovou kukuřici (v množství, aby pokryla jednou vrstv4420988981_a7ca9f4beb_oou dno pánve) a přikryjeme pokličkou.

Za častějšího pohybování pánví necháme jednotlivá zrna kukuřice pukat. Je přitom důležité se zavřenou pánví třást a poté zase vrátit na plotýnku, aby se všechna kukuřice mohla proměnit v popcorn a přitom se nepřipálila.

Když již není slyšet praskání kukuřice zhruba 5 vteřin, pánev odstavíme (ale stále neodkrýváme pokličku). Ještě párkrát zatřeseme (zpravidla ještě nějaký popcorn praskne) a až po chvíli sejmeme pokličku a necháme vypražit. Nyní můžeme osolit či ochutit podle nálady. Hotový popcorn přesypeme do mísy a podáváme.

Popcorn můžeme udělat vždy originální a ochutit jej přidáním například jemně nastrouhaného parmazánu, prolisovaného česneku se solí, najemno nasekaných bylinek (zelené petrželky nebo pažitky), hnědého cukru nebo třeba vanilkové příchuti. Výběr je již zcela na vás, fantazii se meze nekladou. Věříme, že na svém filmovém večeru sklidíte velký úspěch!

Poznámka: Popcorn pochází z Ameriky, kde ho jako první pravděpodobně konzumovali indiáni. Nyní je popcorn velmi oblíbený a můžeme jej připravovat také doma – v mikrovlnné troubě, ve speciálním popcornovači nebo na hlubší pánvi. Zahříváním zrnek kukuřice dojde k jejich puknutí a převrácení naruby, kdy popcorn dostane tvar jakéhosi květu. Popcorn má ve své základní verzi nízkou energetickou hodnotu a vysoký obsah vlákniny – je tudíž doporučován spíše než brambůrky nebo pražené solené arašídy.

admin

View more posts from this author